eFactura – RVX transmite automat facturi la ANAF si citeste starea lor

May 20, 2022

Va aducem la cunostinta ca sistemul de facturare electronica (e-Factura) devine obligatoriu de la 1 iulie 2022 in relația dintre firme si institutii ale statului, in cazul societatilor care au ca obiect de activitate comertul cu produse cu risc fiscal ridicat: legume, fructe, radacini si tuberculi alimentari, alte plante comestibile, bauturi alcoolice, constructii noi, produse minerale (apa minerala naturala, nisip si pietris), imbracaminte si incaltaminte.

In cazul firmelor ale caror domenii de activitate nu sunt mentionate mai sus, transmiterea facturilor in portalul e-Factura devine obligatorie incepand cu 01 ianuarie 2023.

Modulul RVX e-Factura genereaza si transmite facturile de vanzare catre serverul ANAF, conform standardului e-Factura. Pentru transmiterea facturilor in portalul e-Factura, este necesar un certificat digital.

Implementarea modulului RVX e-Factura presupune parcurgerea urmatoarelor etape:

1. Perioada testare facturi cu transmiterea acestora in mediul test ANAF;

2. Perioada productie, prin care se efectueaza transmiterea definitiva a facturilor catre ANAF.

Pentru transmiterea facturilor in ambele medii, este necesar ca societatea sa se inscrie in registul RO-eFactura cu o luna inainte de transmiterea documentelor in portal.

De asemenea, exportul e-Factura necesita o perioada de pregatire a bazei de date (coduri, unitati de masura, adrese parteneri), astfel incat datele transmise sa fie corecte.

Vom trimite celor interesati mai multe detalii in sistemul de tichete.