1. Home
  2. Comune
  3. Retur document

Retur document

Returul de marfa se realizeaza printr-un document cu cantitatile pe minus. Aceste cantitati pe minus nu se completeaza direct in cadrul documentului, ci se efectueaza, pentru un control mai strict, prin operatia de Retur document din fereastra detaliu a documentului.

Intr-un document nu puteti completa cantitati negative pentru articole nestocabile.

In cadrul unui document de retur pot fi adaugate ulterior si cantitati pozitive (alte articole), in cazul unei inlocuiri a unor produse cu defecte sau reglari de preturi.

Operatia de retur se poate face pentru un articol sau pentru un document.

In cazul in care returul se efectueaza in baza unui document, este permisa selectarea totala sau partiala a articolelor din continutul documentului (prin propunerea cantitatii returnate).

  1. In lista de documente, apasati butonul Adauga si completati campurile:

    Pagina Detaliu

  2. Numar – numarul documentului de retur trebuie sa fie unic. Implicit, acesta va fi generat automat. Campul este editabil, drept urmare, este permisa modificarea setarii initiale.
  3. Data – data documentului, implicit, este data curenta. Aceasta poate fi modificata.
  4. Document – reprezinta tipul documentului setat initial (exemplu: FCUMP – Factura de CUMParare, FVANZ – Factura de VANZare). Acesta poate fi modificat (EXPORT, FVSIMP, FVTAXI etc). Tipul documentului determina daca se opereaza sau nu stocul aferent articolelor incluse in document, precum si modalitatea de contare a documentului.
  5. Locatie – reprezinta locatia de unde se intorc stocurile. Este asociata utilizatorului care inregistreaza documentul de retur si este setata automat. Campul este editabil, drept urmare, este permisa modificarea setarii initiale.
  6. Agent – reprezinta agentul care se ocupa de retur. Este asociat utilizatorului care inregistreaza documentul de retur si este setat automat. Campul este editabil. Optional, poate fi preluat din partener dupa selectarea acestuia.
  7. Centru – este asociat utilizatorului care inregistreaza documentul de retur si este setat automat. Campul este editabil, drept urmare, este permisa modificarea setarii initiale.
  8. Nume client – se selecteaza din lista predefinita de parteneri. Dupa selectarea numelui, se completeaza automat Codul clientului.
  9. Cod client – se poate selecta din lista de parteneri.
  10. Apasati butonul Actiuni Retur document.
  11. In campul Partener este setat implicit numele partenerului definit in campul Nume client.
  12. Pentru efectuarea unui retur in baza unui document, in campul Numar va fi preluat numarul documentului pentru care se realizeaza returul. Acest lucru se va efectua dupa selectarea documentului.
    Nu selectati prima inregistrare care apare in lista de documente.
    Prima inregistrare este documentul de retur pe care il inregistrati.
    Cautarea si selectarea documentului in baza caruia se efectueaza returul se vor face incepand cu a doua inregistrare din lista.
  13. Pentru efectuarea unui retur in baza unui articol, selectati, in campul Cod articol, articolul pe care doriti sa il returnati.
  14. BarCode – introduceti codul de bare al articolului pe care doriti sa il returnati.
  15. Apasati butonul Partial daca nu a fost returnata intreaga cantitate achizitionata de catre client.
  16. Apasati butonul Integral daca a fost returnata intreaga cantitatea de catre client.
  17. Apasati butonul Renunta daca doriti sa renuntati la actiunea de retur.
Was this article helpful to you? Yes No

How can we help?