1. Home
 2. Instalare si configurare
 3. Instalare driver FiscalWire

Instalare driver FiscalWire

 1. Descarcati ultima versiune a kitul de instalare accesand https://fiscalwire.ro/ – KIT UNIFICAT WINDOWS/LINUX/MAC, checksum sha1.
 2. Dezarhivati fisierul in C:\fiscalwire. Apelati executabilul fiscalwire.exe sau fiscalwire_win10.exe, in functie de versiunea Windows. Utilizatorii de Linux sau MAC OS vor apela run_gui.sh .
  La deschiderea executabilului, selectati modelul casei de marcat. Parola de salvare pentru configurari implicite este deversoft. Programul se inchide, si trebuie repornit manual.
 3. Configurare casa de marcat

Pentru sistemul de operare Windows, este necesar sa va asigurati ca portul pe care il veti folosi pentru conectarea casei de marcat nu este ocupat de alta aplicatie.
Daca parametrii de comunicatie sunt corect configurati, si casa este setata in modul de CONEXIUNE PC, in fereastra de mesaje vor aparea datele de identificare ale echipamentului fiscal. Daca exista conexiune la internet, se va incarca in mod automat o licenta TRIAL valabila 30 de zile.
Daca echipamentul fiscal nu este detectat de catre calculator, sunt necesare modificari in meniul aparatului fiscal. Navigati Meniu -> PROGRAMARE  (parola 0030) -> CONFIGURARE -> COMUNICATIE ->CONEXIUNE PC.

In functie de tipul cablului prin care se face conexiunea intre aparatul fiscal si calculator, se efectueaza urmatoarele setari:

  • in cazul conexiunii prin port SERIAL, se recomanda conectarea cablului in portul COM 1 din casa de marcat.
   In setarile driverului, se va introduce numarul portului in care a fost introdus cablul. Libraria seriala trebuie sa fie RxTx si Viteza 38400.
  • pentru conexiune USB, se va seta modul de conexiune USB in casa de marcat si se va selecta portul aferent conexiunii.
  • pentru conexiunea casei de marcat in retea, se va selecta LAN in casa de marcat, iar in driver se va introduce ip-ul casei de marcat.

Identificarea portului se face prin click dreapta pe My computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager -> Ports.

Was this article helpful to you? Yes No

How can we help?