e-Factura Facturi furnizori

⌘K
 1. Home
 2. Docs
 3. Vanzari
 4. ANAF
 5. e-Factura Facturi furnizori

e-Factura Facturi furnizori

 1. Navigati eFactura – Actiuni – Mesaje e-Factura – Facturi primite – Actiuni – Citeste mesaje.
 2. La apelarea acestei actiuni, se vor citi mesajele disponibile in portalul eFactura – sectiunea Raspunsuri eFactura, din perioada selectata. Acestea vor fi salvate automat in baza de date RVX si vor putea fi vizualizate ulterior din meniul eFactura – Actiuni – Mesaje e-Factura – facturi primite.
 3. Citirea mesajelor se face acum paginat indiferent de numarul de mesaje de pe fiecare pagina. Va recomandam recitirea mesajelor de la 01.01.2024, daca exista pagini necitite. Implicit RVX propune citirea mesajelor din ultimele 3 zile.
 4. Lista afiseaza mesajele tip FACTURA PRIMITA. In coloana id_descarcare puteti vedea ZIPul atasat, iar pe coloana InvoiceId apare Idul facturii de cumparare si PDFul in format ANAF daca ati apelat functia Genereaza factura.
 5. Generare factura cumparare si download PDF ANAF

  Metoda 1)  Deschide un mesaj – apasati Genereaza factura va genera factura de cumparare. Dupa generare, in lista de mesaje vedeti Id factura generata si fisierul ANAF in format PDF.

  Metoda 2) Actiuni – Import facturi cumparare – genereaza facturi de cumparare pentru toate mesajele fara InvoiceId din perioada selectata.

  Metoda 3) Actiuni – Import factura XML – genereaza PDF sau factura de cumparare pentru un XML deja generat. Puteti incerca functia chiar pentru XMLurile voastre.

  Functia de import factura de cumparare:

  • adauga furnizorul cu toate datele specificate in XML in cazul in care codul fiscal nu exista;
  • numarul facturii importate este TEMP-NR, unde NR este numarul furnizorului;
  • importa data, scadenta, codurile si procentele de TVA specificat de furnizor;
  • calculeaza valorile si TVAul conform XML;
  • importa atat factura cat si credit note (storno);
  • seteaza tip document FCTAXI / AIC daca e cazul;
  • codurile de articole importate sunt cautate in RVX functie de cod intern, cod alternativ, cod de bare daca sunt specificate corect in liniile din e-Factura furnizorului. Daca nu e gasit codul, articol introdus in linii este TEMP.
  • Nota: RVX are functie de mapare coduri articole si functie de denumire furnizor, dar acest aspect necesita implementare personalizata.

  IMPORTANT!
  Anterior importului facturii de cumparare, este necesara definirea articolului nestocabil TEMP, in Articole – Lista articole.

  Nota: Aveti raspunderea sa verificati preturile si valorile importate, sa stergeti TEMP- din numar, apoi sa sigilati facturile de cumparare!