1. Home
  2. Personal
  3. Concedii odihna
  4. Suspendare contract de munca pentru concediu crestere copil

Suspendare contract de munca pentru concediu crestere copil

Situatia 1:Suspendare contract de munca incepand cu data de 1 a lunii

  1. Navigati Personal – Salarizare – Concedii odihna.
  2. In perioada in care salariata are contractul individual de munca suspendat pentru concediu crestere copil, se va inregistra lunar concediul de odihna fara plata conform procedurii Adaugarea unui concediu de odihna (fara plata).
  3. La generarea statelor de salarii, persoana aflata toata luna in concediu crestere copil va figura in lista Stat de salarii cu venit brut 0.
  4. In Declaratia 112 salariata va fi inscrisa in Anexa nr.1.2 Asigurat – Sectiunea A cu venit brut 0, iar randul 6.Ore suspendate in luna este completat cu numarul total de ore lucratoare din luna de raportare.

Situatia 2:Suspendare contract de munca in cursul lunii (incepand cu data X)

  1. Navigati Personal – Salarizare – Concedii odihna si inregistrati concediul de odihna fara plata incepand cu data X a lunii.
  2. Intrucat suspendarea contractului individual de munca se face in cursul lunii, la generarea statelor de salarii, salariata va figura in lista Stat de salarii cu venitul brut aferent orelor lucrate pana la data X.
  3. In luna urmatoare, concediul de odihna fara plata se va inregistra pe toata perioada de raportare (salariata va fi inregistrata in Declaratia 112 cu venit brut 0).
Was this article helpful to you? Yes No 1

How can we help?